Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
20/12/20181 minuten leestijd

Beery Christmas Day 22: Single Batch BBB01 - Bosteels

Wat een openbaring! Bij Bosteels is een wonderkindje geboren, en wel in de vorm van een zeer smakelijke en goed uitgebalanceerde gerstewijn. Dit bier heet Beery Christmas en is onze eerste keus voor deze laatste dagen van het jaar. Het is een complexe barleywine die je zal verwarmen en verlichten in deze donkere en koude dagen. 

Bosteels 

In 1791 werd brouwerij Bosteels opgericht door Evarist Bosteels. Hij stond aan de basis van een typisch Belgisch familiebedrijf met hart voor traditie. Inmiddels staat de zevende generatie aan de roerstok en kan Bosteels bogen op twee eeuwen brouwgeschiedenis. In het assortiment vind je iconische bieren, die mee bepalend zijn voor de faam van Belgisch bier in de wereld: Tripel Karmeliet, van vele de favoriet, Pauwel Kwak, niet minder bekend, en het prestigieuze champagnebier Deus Brut des Flandres. Maar dit bier, Beery Christmas, dat kende je niet. Bosteels brouwde het exclusief voor HOPT! 

Bosteels Single Batch Bier 


De basis van Bosteels zijn de twee klassiekers, die iedereen kent: Kwak en Tripel Karmeliet. Dat zijn geweldige bieren, maar met kerst drinken we natuurlijk graag iets ongewoons. Daarom is er de Beery Christmas 2018!

Een uniek brouwsel, alleen voor HOPT: Single Batch BBB01. Het is een bier dat zeker je aandacht zal trekken, want deze barley wine is één van de grote verrassingen van dit jaar. Je proeft tonen van rozijnen en vijgen, in een warm en kruidig donker bier met tonen van kaneel, karamel en kruidnagel. Het is vol, stroperig haast, met een notige zoete nasmaak, waarin je iets van toffee kunt bespeuren. 

Barleywine 

Barleywine ofwel gerstewijn is een stijl die zijn oorsprong vindt in Engeland, al hebben er vermoedelijk altijd ook al Belgische tegenhangers van bestaan (de zware abdijbieren). In Engeland wordt het gezien als een doorontwikkeling van de old ale en staat het in een traditie van eeuwen. De kleur van dit biertype varieert van robijnrood tot donkerbruin en de alcohol in deze stijl heeft een zoet karakter van karamel en gedroogd fruit. Dankzij het hoge alcoholgehalte kan de „wijn” lange tijd worden gerijpt, dan ontstaan er nog extra aroma’s. 

Proefadvies 

Sommige drinken dit bier op kamertemperatuur en dat kan zeker; ideaal is een graad of 12°C. Je kunt er – het is immers kerst – foie gras bij eten, of gegrilde eend, maar het is ook heerlijk met een blokje Goudse kaas erbij.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS