Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
03/12/20182 minuten leestijd

Beery Christmas Day 6: Lervig & Brewski Leif ESB

100% Scandinavisch bier!

Leif = Leif, La-laaa-la-la-la, Pa-da-pa-da-pap, Leif… Goed… Dat is het eerste liedje wat bij ons opkomt bij het horen van de naam.  De brouwerijen dus…. Lervig, uit Stavanger, Noorwegen, wordt een beetje een vaste waarde in de Beery Christmas, niet alleen in Noorwegen maakt Lervig snel naam, maar de brouwerij is alom geprezen op internationale bierfestivals! Daarnaast maakten ze hun status als “legende” al snel waar sinds het in 2016 mocht scharen bij Ratebeer's exclusieve lijst van de 100 grootste brouwerijen ter wereld - een hele prestatie gezien het feit dat 80% van hen Noord-Amerikaans was. De jongens van Lervig schrijven hun succes toe aan een reeks regelmatige brouwsels die zowel de Newbie als de bevestigde Beer-Geek aanspreken. Dat gezegd hebbende, ze kunnen er niet van worden beschuldigd saai te zijn, ze brouwen namelijk uitheemse, radicale brouwsels wanneer ze ervoor in de stemming zijn!

Hetzelfde geldt voor hun partners in het kerstavontuur van de Beery Christmas 2018, het Zweedse Brewski. De bekroonde Brewski uit Helsingborg, die zich inzet voor een 100% Scandinavische samenwerking, heeft een even radicale kijk op Craft Beer en de resultaten zijn niet minder dan geweldig!

Extra Speciaal Bitter: Is Leif niet geweldig!

Om u in de stemming te brengen voor een traditionele kerstpudding, presenteert Lervig hun eigen extra-speciale kijk op de Extra Special Bitter stijl: Leif. De naam betekent 'gelukkig' dus, geniet ervan!

Niet tevreden met een gewone ESB, Brewski - experts op het gebied van brouwen met fruit – kwamen op het idee om het bier te brouwen met gerookte pruimen en pruimen, een Scandi delicatesse, om zo een scherpe, rokerige toets van het noordelijke Terroir toe te voegen aan deze weelderige Ale.

Deze Leif giet een warme robijn-bruine kleur, de zachte carbonatie geeft fruitige moutige geuren en een vage geur van rook om je in de stemming te brengen – terwijl je kijkt naar een knisperende open haard. Het bier is medium “bodied” en heeft een aangename gist-toets en de zachte rokerigheid brengt Leif ESB je naar een lange, droge, gemoute finish.

ESB – Extra Special Beer (of eigenlijk Extra Special Bitter)

De ESB of Extra Special Bitter stijl werd gecreëerd door de Londense brouwer Fuller in 1971. Brouwerijen hebben altijd al normale en speciale versies van de klassieke Engelse Bitter geproduceerd, maar Fuller's wist dat hun vlaggenschip, London Pride, nog specialer was, dus besloten ze om een geheel nieuwe klasse te creëren - Extra Special!

Sterker dan de standaard Engelse Bitter, worden ESB's gekenmerkt door een warme kastanjehouten body en rijke oranje karamelnoten. Je vindt er ook peperige, kruidige, scherpe en grasachtige hopnoten, samen met granen die je doen denk aan thuisgebakken koekjes. Voeg hier een fijne bitterheid aan toe en je hebt het recept voor een Extra Special Bitter!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS