Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
01/02/20183 minuten leestijd

Bier van het Jaar – RateBeer’s onderscheidingen

Verjaardagen, kerst, Koningsdag - er zijn van die gebeurtenissen die slechts eens per jaar plaatsvinden maar die je niet wilt missen! Zo is het hoogtepunt van elke bier geek natuurlijk het uitkomen van RateBeer’s bier top 100. De lijst van RateBeer is een absolute must voor de liefhebbers van speciaalbier want alle trendy en hippe biertjes staan op deze lijst!

Allereerst onze oprechte felicitaties voor alle brouwerijen die zijn opgenomen in de top 100. Met zo’n enorme concurrentie is dit een enorme prestatie waar elke brouwerij trots op kan zijn. Maar bij de brouwerijen die zijn opgeklommen in de top 10 kan de vlag uit!

Veelbelovende nieuwkomers

Bij Hopt zijn we trots op ons assortiment van speciaalbieren van brouwerijen uit letterlijk de hele wereld, waarvan velen elk jaar opnieuw in de Top 100 van RateBeer terug te vinden zijn. Sommige zijn gevestigde namen terwijl anderen opkomende talenten zijn die zich nog moeten bewijzen en voor het eerst zo’n erkenning krijgen.

De lijst van RateBeer, en dat maakt het zo interessant, is volkomen democratisch; het zijn de beoordelingen van honderden en duizenden bierliefhebbers wereldwijd. Als jij denkt dat een bier geweldig is, dan vertel je dat toch aan iedereen die het maar horen wil? En RateBeers lijst bestaat alleen uit dat soort beoordelingen. Ook de jaarlijkse onderscheidingen zijn democratisch. RateBeer zegt daarover dat nieuwe en oude, grote en kleine brouwerijen allemaal met dezelfde maat worden gemeten en vergeleken.

Schouderklop

Hoe brengen wij het ervan af? We hebben speciaalbier van  7  brouwerijen uit de top 10 in onze web shop, geen slechte score dus! We grijpen deze gelegenheid dan ook graag aan om hulde te brengen aan deze brouwerijen en onszelf daarmee ook een klop op de schouder te geven.

Deens Talent

De eerste in onze top 7: Evil Twin Brewing. Deze Deens-Amerikanse brouwerij  zet de brouwwereld op zijn kop met een reeks onvergetelijke biertjes. De brouwerij, gevestigd in Brooklyn, werd in 2010 opgericht door de Deense Jeppe Jarnit-Bjergso, een echte liefhebber van geweldige smaken. Evil Twin brouwen naast hun vaste collectie kwaliteitsbieren vele limited-edition bieren die zo goed zijn, dat je er als de kippen bij moet zijn of je grijpt mis.

De volgende op onze lijst heeft ook al Deense wortels, Mikkeler. De tweelingbroer van Jeppe (Evil Twin) heeft deze brouwerij opgericht, dus blijkbaar zit het brouwen hen in het bloed. Broer Mikkel heeft dezelfde flair voor avontuurlijke smaken gecombineerd met verbazingwekkende kwaliteit die elk zichzelf respecterend biergeekhart sneller doet kloppen. Mikkeller is gevestigd in Kopenhagen en is een veelbelovende talent voor met name spontaan gistende bieren waarmee meer ervaren brouwerijen de mist in zouden gaan.

Even weg van Deens bloed, naar Cigar City Brewing, onze nummer drie en de eerste zuiver Amerikaanse brouwerij op de lijst. Cigar City, gevestigd in Florida, heeft de filosofie dat "kwaliteit wordt bereikt door hoogwaardige ingrediënten te geven aan eersteklas mensen op een plek waar ze vrij zijn om hun passie na te streven.” En met hun enorme variëteit aan klassieke bierstijlen zoals hun IPA Jai Alai of Florida Cracker Belgian White, maken ze dit gedachtengoed meer dan waar.

Waar kunst en begaafdheid samenkomen

Met nummer vier keren we terug naar Europa, nu naar Zweden waar kunst en brouwen samenkomen in brouwerij Omnipollo. Wat kunnen we nog toevoegen - de faam van deze unieke brouwerij is onbegrensd en hun nadrukkelijke aanwezigheid in de top 10 van RateBeer spreekt voor zich.

Nummer vijf is Cycle Brewing uit Florida, die we kennen in de samenwerking met de Meesters van de fruitige IPA’s, Brewskinuit Zweden. We hopen dit jaar beer van hen op te nemen in onze web-shop en hen van dichterbij te leren kennen.

De laatste brouwer is de bekende AleSmith Brewing Copany, letterlijk het ABC van de speciaalbierwereld. Ze zijn bekend geworden van hun stevige, avontuurlijke, vatgerijpte bier, en brengen een frisse wind mee in de brouwwereld. Ze hebben geweldig gebrouwen en met bieren als Horny Devil IPA, Speedway Stout en de zeer opmerkelijke Private Stock Ale kwamen ze nét niet bovenaan te staan, maar wie weet wat ze het komende jaar gaan brouwen?!

De bierrevolutie in 2018

Dit is de schoonheid van de speciaalbieren en de brouwers: vriendelijke concurrentie, gezamenlijk brouwen en de gezamenlijke passie voor goed bier en vernieuwende bierstijlen, die de ambachtelijke bierrevolutie aandrijven om ook in 2018 voor verrassingen te zorgen!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS