Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
09/05/20222 minuten leestijd

Castelain Grand Cru: het allernieuwste vat bij PerfectDraft

April was een maand die begon met sneeuw, maar dat zijn we alweer bijna vergeten. Maar voor ons was april vooral een maand waarin we extra veel nieuw vatbier hebben binnengekregen. En dat vergeten we niet zomaar want we genieten daar elke dag van en we hopen jij ook!

In mei gaan we door met die trend! Elke andere week een nieuw vat bij PerfectDraft by HOPT.

Daarom nu alweer een nieuw bier! Ons allernieuwste vatbier is een opmerkelijk en beslist “on-alledaags” bier uit het noorden van Frankrijk. In dit deel van het land, waar ook ons eigen team actief is, wordt meer bier dan wijn gedronken!

Lees snel verder voor alle info over “Brasserie Castelain!

Brouwerij Castelain

Brouwerij Castelain is opgericht door drie gebroeders in 1926 in het kleine dorpje Bénifontaine. Het dorp dankt zijn naam “goede bron” aan de kwaliteit van het plaatselijke water. Dat was vast ook een belangrijke reden voor het opstarten van een brouwerij.
Bénifontaine is een gehucht met met maar een paar honderd inwoners zo’n 30 km ten zuiden van Lille en circa 200 km ten noorden van Parijs. 

Over die eerste jaren vermeldt de brouwerij verder niets maar in 1966 namen Roland en Marie Castelain de brouwerij over. Sinds die tijd is het in deze familie gebleven. In 1978 nam Yves Castelain de fakkel van zijn vader over en creëerde het jaar daarop de beroemde Ch'ti Blonde, die de specialiteit van de brouwerij van Castelain werd. Dit is een “Bière de Garde” dat je overal tegenkomt in het noorden van Frankrijk. Het is vernoemd naar het streekdialect dat hier wordt gesproken, het zogenaamde Ch’ti. 

Maar ook vele andere bieren werden gebrouwen, zoals Jade, het allereerste biologische bier in Frankrijk in 1986, en Castelain Grand Cru in 2016. In de loop der jaren heeft de brouwerij een reeks rijke en subtiele bieren geproduceerd die bekend zijn in heel Frankrijk en ver daarbuiten.

Ontdek het PerfectDraft Castelain Grand Cru vat.

Castelain Grand Cru is speciaal gebrouwen ter gelegenheid van de 90e verjaardag van de brouwerij. Het een Golden Strong Ale van hoge gisting. Grand Cru is delicaat gehopt en accentueert de nootachtige zoetheid van de mout die in Noord-Frankrijk is geteeld.

Grand Cru heeft een heel lichtgouden kleur en krachtige bloemige aroma’s afkomstig van de Vlaamse hop. Het heeft een fijne, lichte bruis, een zuivere bitterheid met een sterke graansmaak. Je proeft vast ook citrus en kruidige, notige moutsmaken met een droge en ronde afdronk.
Grand Cru is heerlijk met gebraden kip, landelijke worstjes en oude en/of kruidige kazen.

Hoe geniet je optimaal van Castelain Grand Cru van het vat?

Dit bier kun je het beste in het bijbehorende glas drinken, een teku-model waarin de smaken van bier erg goed tot zijn recht komen. Maar om eerlijk te zijn, wij drinken dit bier zelf uit een koffiekop als het moet! Zolang we het maar kunnen drinken.

Een ander tulpvormig glas is ook prima. Drink het iets minder koud dan een Pils, maar kies voor 6°C à 8°C.

Grand Cru is heerlijk met gebraden kip, landelijke worstjes en oude en/of kruidige kazen. Ook brie of camembert en gerookte zalm zijn goede keuzen.

De bloemige hoptonen zijn perfect in evenwicht met de romigheid van deze gerechten. 

Ontdek alle onze 6-literwaten

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

 

 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS