Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
08/04/20222 minuten leestijd

De "King of Beer" nu in een Light-versie in 6 liter!

Het Amerikaanse Bud-bier is een van de beroemdste bieren ter wereld. Voor bierliefhebbers die dit Pilsbier op vat hebben ontdekt hebben we goed nieuws: Bud Light is nu verkrijgbaar in een 6liter vat! Bud Light is het perfecte bier voor mooie dagen!

De geschiedenis van Bud

Het Bud-merk werd in 1876 gecreëerd door twee Duitse brouwers die in Amerika woonden.

Eberhard Anheuser, zeepmaker van beroep, emigreerde in 1843 naar St Louis in Missouri, waar in die tijd enorm veel andere Duitse immigranten zich vestigden. Ondanks zijn gebrek aan ervaring en kennis over bier werd hij binnen korte tijd mede-eigenaar van Bavaria, waar hij alles leerde over bier.

Adolphus Busch was pas 18 jaar toen hij in 1857 de grote oversteek maakte en in Amerika aankwam. Korte tijd later ontmoette hij Lilly Anheuser, de dochter van Eberhard. Toen zij in 1861 trouwden, kwam Adolphus bij zijn schoonvader in dienst. Door zijn ondernemende geest groeide het bedrijf enorm. 

Beide mannen hadden een passie voor de Pils en wilde graag zelf zo'n smaakvol bier brouwen. Daarom reisden vader en schoonzoon naar de stad Budjovice in Tsjechië, waar ze alles leerden over de Pils. Dit was hun inspiratie om terug in de Verenigde Staten een licht, gemakkelijk-te-drinken bier te creëren dat iedereen zou aanspreken. We schrijven 1876. Het bier werd een doorslaand succes. 

In 1879 kreeg het Anheuserbedrijf een nieuwe naam: Anheuser-Busch Brewing Association. Toen zijn schoonvader overleed in 1880 nam Adolphus de brouwerij helemaal over. 

Wat is de smaak van Bud?

Dit inmiddels historische bier wordt gemaakt met gerstemout, rijstmout en hop, die het een kruidig, lichtbitter randje geven. Bud bier werd de "King of the beers" in 1890, en werd al snel de standaard voor licht, mild bier. 

Vandaag is het Amerikaanse Budweiser het best-verkochte bier ter wereld. Het succes ervan verspreidde zich snel over de hele wereld. De brouwerij gooide de productie omhoog om aan de steeds groeiende wereldwijde vraag te voldoen.

Het gamma werd vervolgens uitgebreid met verschillende nieuwe bieren onder het Bud-biermerk. Bud Light, Bud Ice, Bud Light Lime en Budweiser 66 zijn voornamelijk lichte, bijna alcoholvrije en verfrissende bieren.

Maar de ambitie van de brouwerij houdt daar niet op. Na de wereldmarkt voor flessenbier te hebben veroverd, is het Bud-merk ook terrein aan het winnen op de tapbier-markt

Als je de klassieke Bud waardeert is het de hoogste tijd om nu een lichtere versie van dit pils te ontdekken. Geniet van deze dorstlessende Pils met slechts een ABV van 3,5%. Bud Light heeft een dikke, witte schuimkraag en moutige aroma’s. 

Drink Bud Light bij een temperatuur tussen 3° en 6°C.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS