Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
16/01/20204 minuten leestijd

Dry January - met hulp van HOPT!

2022! Hoe gaan we dit nieuwe jaar van start? 

Voor veel mensen zijn de feestdagen in december een tijd met meer suiker, vet en alcohol. Daarom beginnen veel mensen verwoed aan een dieet, meer sport of stoppen met roken. Januari wordt daarmee extra grijs. De lichtjes gaan weg, de versieringen worden opgeborgen op zolder terwijl de echte winter nog moet beginnen.

DRY JANUARY MET HULP VAN HOPT

Best een treurig begin vinden wij! Hoe kunnen we dit toch een aantrekkelijke periode maken terwijl we ons eten en drinken een beetje in acht nemen? Eén van de manieren om een verandering succesvol door te voeren is goed weten waarom je iets doet (of in dit geval nalaat) en een andere manier om iets vol te houden is om dit samen met anderen te doen. Tenslotte helpt het als je een gericht doel of tijdsperiode voor ogen hebt en dit aan anderen laat weten.

WAT IS DRY JANUARY?

Net als de Stoptober een jaarlijks terugkerend evenement is in oktober om te stoppen met roken, is Dry January een jaarlijks terugkerend actie om een maand lang geen alcohol te drinken. Een uitdaging die in 2013 voor het eerst werd gelanceerd door de Britse Stichting Alcohol Change UK om alcoholisme en alcoholgerelateerde schade te bestrijden. Dit betekent de hele maand januari stoppen met het drinken van alcoholische dranken. Deze trendy traditie van de overkant van het Kanaal is inmiddels zo populair dat Dry January wereldwijd miljoenen deelnemers telt.

WAAROM DRY JANUARY?

Volgens een nieuwe studie van de Universiteit van Sussex in Brighton, Groot-Brittannië, heeft een maand zonder alcohol veel voordelen! We zetten ze op een rijtje:

Gezondheid: 

Stoppen met alcohol drinken over een langere of kortere periode kan leiden tot een betere slaap, meer energie, een betere huid en een sterker concentratievermogen. Ook vallen veel mensen wat af en hebben ze en betere conditie. 

Mentaliteit

Maar misschien nog belangrijker is dat veel deelnemers aan de studie dankzij Dry January meer controle kregen over hun drinkgedrag en leerden matiger en bewuster te drinken.

HOE KUN JE DE UITDAGING AANGAAN EN TOCH BIER DRINKEN?

Op het eerste gezicht lijken Dry January en bier drinken een beetje tegenstrijdig, maar het is heel goed mogelijk om van bier te blijven genieten zonder de regel van Dry January te overtreden. Lang leve de uitvinding van alcoholvrije bieren! Stoppen met bier drinken is een héél ander verhaal dan ánders drinken! Er zijn tegenwoordig fantastische alternatieven te vinden voor jouw favoriete bier. 

Het allereerste alcoholvrije bier in Nederland kwam al in 1918 onder de naam Malto. Het was een flop en verdween daarom 2 jaar later van de markt. In de jaren ’80 kwamen er opnieuw alcoholvrije bieren op de markt in België en Nederland, maar de smaak was doorgaans erbarmelijk. Pas de laatste 10 jaar heeft bier zonder alcohol echt de aandacht van topbrouwerijen gekregen en hebben smaken en technieken een vlucht genomen. 

Dankzij HOPT kun je de Dry January -uitdaging aangaan en voltooien terwijl je blijft genieten van een biertje. Ontdek onze flessen en assortimenten alcoholvrije bieren om in alle lichtheid bier te blijven drinken. Besef wel dat er echter in veel bieren een klein beetje alcohol zit. In Nederland kan dat een ABV tot 0,5% zijn, in andere landen kan dat tot 1,2% zijn. Wil je echt geen druppel?

Kies dan voor 0,0% bier, zoals Leffe Ruby 0,0%.  De overgrote meerderheid van 0,0% bier wordt gebrouwen door grote biermerken zoals Jupiler, Spaten of Maes.

Hier zijn drie bieren waarmee je het vast gaat redden tot 1 fabruari:

Jupiler 0.0%.

De Jupiler Brouwerij, een van de belangrijkste Belgische biermerken, heeft de trend van alcoholvrije bieren gevolgd en haar eigen bier gebrouwen, Jupiler 0.0%. Liefhebbers van alcoholvrije bieren zullen een blond bier ontdekken dat is gegist voordat het werd gede-alcoholiseerd, met een frisse lichtgele kleur en een witte schuimkraag. In de neus en in de mond onthult het een dorstlessend en zacht bier met aroma's van mout, kruiden, fruit en hop.

Brewdog Nanny State  

In 2009 kwam Brewdog met dit bier en het sloeg in als een bom. Misschien wel omdat het “insanely” bitter was! Mede daarom kwamen ze met een nieuwe versie in 2010 van toch nog steeds een impeonerende IBU 45. Nanny State is gebrouwen met centennial, amarillo, columbus, cascade en simcoe. Daar bovenop komt de dry-hopping met centennial en amarillo. Het bier is gebrouwen met 8 verschillende soorten mouten. Met een alcoholpercentage van bijna nul is het heerlijk om te drinken als je houdt van bittere bieren met een intense smaak.  

Lowlander 0,00% Wit

Veel minder bekend bij liefhebbers van ambachtelijk bier, heeft de Nederlandse brouwerij Lowlander Beer haar Lowlander 0,00% Wit gebrouwen, een tarwebier dat u zal bekoren met zijn citrustoetsen. Zijn wazige gele kleur verbergt frisse en delicate aroma's van mout en citrusvruchten zoals citroen en sinaasappel. Deze aroma's passen perfect bij een scampi-salade, op voorwaarde dat deze gekoeld wordt geserveerd bij een temperatuur van ongeveer 6°C:

Tot Slot Enkele tips

Er is nog veel meer te zeggen over dit onderwerp, er is van alles over te vinden en lees dat! Het helpt om je te motiveren en hoe beter je weet waar je aan begint, des te meer kans van slagen! En als je het samen met anderen doet, dan is het makkelijker. Daarom zijn mensen immers begonnen met maanden als Stoptober en Dry January (of IkPas en Tournée Minérale)

Als je graag een periode wilt stoppen, haak dan aan bij deze trend en doe er je voordeel mee. Laat mensen om je heen weten dat je anders drinkt deze maand en wie weet ontdek je in je eigen omgeving medestanders. Houd bij wat deze verandering met je doet en lees erover in de Social Media. 

Zorg voor alternatieven. Stoppen is echt niet nodig, want anders drinken is heel uitnodigend met alle interessante alcoholvrije bieren die je momenteel kunt krijgen. Naast de drie bieren waar we in deze blog over spreken, heeft HOPT verschillende bierpakketten met allemaal bieren (bijna) zonder alcohol, in alle stijlen die je maar kunt bedenken!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS