Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
24/11/20204 minuten leestijd

Kerstmis en Sinterklaas cadeau-tip voor volwassenen: geef een brouwkit cadeau!

Veel bierliefhebbers denken erover om zelf bier te brouwen. Misschien wel samen met bierliefhebbende vrienden. Want welke brouwprocessen maken een favoriet bier zo bijzonder, en welke ingrediënten zijn nodig voor een bepaalde bierstijl? Hoe kun je zelf een mooi Witbier brouwen of gaat je hart meer uit naar een Sour of toch een Tripel? Nu de feestdagen in zicht komen, is het misschien wel het moment om iemand in je vriendenkring deze spetterende ervarin aan te bieden!

Brouwen is bij uitstek een sociale aangelegenheid, vanaf het voorbereiden van je keuken en het klaarzetten van alle materialen tot aan het bottelen, én natuurlijk het proeven! Daarom is een brouwkit volgens ons hét cadeau om aan bierliefhebbende vrienden of familie te geven. Dus weg met alle stress om het ideale cadeau te vinden! Als de ontvanger de brouwkit uitpakt biedt je bescheiden je hulp aan en jullie kunnen in no-time aan de slag!

Cadeau-tip: Geef een HOPT brouwkit cadeau!

HOPT heeft brouwpakketten voor alle bierstijlen en alle niveaus: voor beginners, gevorderden en experts. 

Wat is een HOPT brouwkit precies?

Dit is een pakket met alle materialen en ingrediënten waarmee je thuis zelf je eigen bier kunt brouwen. Je hebt echt geen duur keukengerei nodig en ook geen laboratorium. In dit pakket zit een handleiding waarmee je stapsgewijs kunt brouwen. Elke fase wordt helder uitgelegd met veel illustraties en tips van de brouwer. Het is trouwens handig dat jij of de ontvanger van het cadeau dit aandachtig doorleest in de dagen voordat je echt gaat brouwen. Leg ook gist en hop in de koelkast totdat je echt aan de slag gaat.

Met deze kit brouw je 4 liter bier in nog geen drie uur tijd. Daarna moet het bier enkele weken gisten in een vat en tot slot nog enkele weken in de fles. Daarna heb je een uniek bier, want het is een bier gemaakt door jou!

Wat maakt dit cadeau zo uniek?

- Bier brouwen is een ontdekkingsreis in de wereld van het ambachtelijke bier. Of je nu een bierliefhebber bent of niet, brouwtechnieken kennen en de mogelijkheid hebben om je eigen bier te brouwen is een creatieve activiteit waarbij je veel leert over een eeuwenoude ambacht en techniek. 

- Het gebruiken van de kit leidt tot grote tevredenheid: Je eigen bier maken is een culinaire en authentieke belevenis. Je kunt trots zijn op je bier en het met iedereen delen! 

- Brouwen naar eigen smaak: Ook al zijn de ingrediënten en details gegeven, als je eenmaal de techniek kent, kun je toevoegen wat je wilt om je eigen unieke bier te creëren (kruiden, mouten, enz.).

- Het is een activiteit, geen ding: Elk jaar wordt het vinden van een geschikt cadeau lastiger. We weten inmiddels allemaal dat meer spullen niet gelukkiger maken. Integendeel! Veel mensen proberen juist af te komen van alle onnodige spullen in hun huis. Onderzoek wijst echter uit dat het aanbieden van een ervaring, een evenement of een belevenis direct wél leidt tot meer geluk. Een bierkit is een fantastische belevenis. Je biedt een (nieuwe) ervaring aan! 

- Een talent ontdekken (of niet): Dit kan een gelegenheid zijn voor de toekomstige brouwer om een echt talent en een nieuwe passie te ontdekken. Er is zoveel te leren, want de wereld van het bier wordt steeds uitgebreider. De ontvanger van de brouwkit zal dan in staat zijn om van beginner kit naar intermediair en later expert te gaan! Alle meesterbrouwers zijn op deze manier begonnen. 

Aan wie geef je een brouwkit?

Heb je iemand in gedachten? Misschien zijn er wel meerderen in je familie- of vriendenkring die je blij wilt maken met een van onze brouwkits of krijg je zelf de smaak te pakken als bij het lezen. Je hoeft geen grote bierdrinker te zijn om hiermee aan de slag te willen. Wij kennen brouwers die uitsluitend zelfgebrouwen bier drinken en pas via het zelfbrouwen enthousiast werden over deze eeuwenoude drank. Je kunt ook denken aan iemand die alles al lijkt te hebben of iemand die in is voor iets nieuws.

Onze Brouwkits:

Beginner Kit Pils: Brouw hiermee 4 liter Pils met slechts 4% alcohol. Deze Pils is helder, fris en licht. 

Beginner Kit Kerstbier: brouw 4 liter Kerstbier met circa 8% alcohol. Ons kerstbier is kruidig en verwarmend.  Als je in november begint, kun je dit tijdens de feestdagen drinken!

Beginner Kit Witbier : brouw 4 liter witbier met een alcoholpercentage van 6%. Het is een fris bier met een vleug citroen.

Beginner Kit Bruin Bier: brouw 4 liter donker bier geschat op een ABV 7%. Deze Brown Ale heeft geroosterde moutsmaken en een volle smaak. 

Beginner Kit Amber bier: brouw 4 liter Amberbier geschat op 6% alcohol. Het bier heeft een zachte ondertoon van karamel. 

Natuurlijk hebben we ook brouwkits voor ervaren brouwers. Als je daar naar op zoek bent, klik dan hier

Tenslotte kun je ook een al brouwende vriend(in) dolblij maken met een navulling in een andere stijl. Deze pakketten zijn erg vriendelijk voor je portemonnee. Een navulling bevat alleen de ingrediënten; de brouwer heeft waarschijnlijk alle materialen al in huis sinds de eerste brouwervaring. 

Alvast veel succes en plezier bij het uitzoeken van de mooiste brouw-belevenis voor jou vriend, vriendin, partner of familie!

Al onze brouwmaterialen vind je bij HOPT

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS