Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
16/05/20222 minuten leestijd

Life & Death nu in 6-liter vat

De geschiedenis van Brouwerij Vocation in vogelvlucht

Brouwerij Vocation werd in 2015 opgericht door John Hickling. Hij had een hele brouwgeschiedenis achter de rug in die tijd! Als voormalig iT-er, had hij behoefte om meer te maken dan Excel-sheets en begon te brouwen. Al in 2008 opende hij zijn brouwerij en het werd een groot succes. Na een jaar of vijf had hij behoefte aan een nieuwe uitdaging en verkocht de brouwerij. Zijn leven liep op rolletjes, hij miste alleen …. het brouwen. En hij miste dat verschrikkelijk!

Hij ontdekte dat brouwen niet zomaar een project was voor hem, het was veel meer dan dat. Hij besloot daarom helemaal opnieuw te beginnen, op een andere plek. Dat werd de start van Vocation, roeping. Je begrijpt dat het die naam heeft omdat voor John brouwen een roeping bleek, zijn missie om de wereld mooier te maken met goed bier! In 2015 een eenmansbedrijf in een omgebouwde schuur, in 2022 een team van 60 medewerkers die samen 10 miljoen bierblikjes per jaar brouwen. Maar die eerste roeping is gelijk gebleven!

Van NEIPA tot Stout heeft Vocation iconische bieren in alle stijlen en in verbluffende smaken. Ze kiezen voor blik, vriendelijk voor je bier en het milieu. 

Nu komen ze met hun allereerste vat voor de PerfectDraft! Life & Death, de Amerikaanse IPA met tropisch fruit en citrus is nu verkrijgbaar in een vat voor de PerfectDraft biertap. 

Wat is een IPA?

Als je nog niet de kans hebt gehad om het bier Life & Death IPA in een blik te proeven, hier nog even in het kort wat IPA en de Amerikaanse IPA bierstijl zijn!

IPA-bieren werden oorspronkelijk in Engeland gebrouwen en verschenen voor het eerst rond de 18e eeuw. Deze toen zeer trendy bierstijl was een groot succes bij de Engelsen en de Europeanen, die dol waren op de bittere smaak van hop, zozeer zelfs dat dit bier naar de Britse troepen werd gestuurd in India. 

In de loop der jaren verloor de IPA-stijl aan populariteit in Engeland en begon te verdwijnen. Bijna iedereen dronk jarenlang alleen maar Pils uit grote gevestigde brouwerijen. Gelukkig hebben de Amerikanen de stijl behouden en op hun eigen manier ontwikkeld door veel verschillende IPA's te creëren! Ze gooiden hun eigen, zeer intense hop bij het bier en op die manier onstond de stijl Amerikaanse IPA ontstaan. De bitterheid van een klassieke IPA met vaak extra harsachtige aroma’s van den.

Ontdek het nieuwe vat

Vocation's Life and Death in a PerfectDraft vat is een zeer hoppige (3 kilo hop per vat), zeer fruitige en zeer verfrissende Amerikaanse IPA. Tap dit bier vers uit de tap en geniet van smaken als citrus, tropisch fruit, den en mout. Intense smaken met een bescheiden 6,5% alcohol.

De PerfectDraft-biertap garandeert onder alle omstandigheden 30 dagen lang absolute versheid! Geniet van Vocation IPA en eet er bijvoorbeeld een fruisalade bij zodat de fruitige smaken van het bier terugkomen in het gerecht.  Wil je liever een tegenhanger van de intense smaak, kies dan voor een gerecht met een intense smaak zoals een Indiase pittige curryschotel of kip met satésaus. 

Onze andere IPA’s op vat

Ben je al een echte IPA fan? PerfectDraft heeft verschillende IPA’s in 6-litervaten in het assortiment! Ontdek Brewdog Punk IPA in een 6L vat, Goose Midway IPA session, Jaipur of Crew Republic! Blijf ons volgen want elke keer komen er bieren bij!

Ontdek al onze biervaten.

 

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS