1. Le Mag
  2. Nieuws
  3. NIEUW PerfectDraft vat bij HOPT - ontdek Schneider's Bayrisch Hell Landbier
25/10/20212 minuten leestijd

NIEUW PerfectDraft vat bij HOPT - ontdek Schneider's Bayrisch Hell Landbier

Hopt heeft een er nieuw PerfectDraft vat bij! Het is alweer een tijdje geleden dat onze reeks PerfectDraft vaten werd uitgebreid, dus wij zijn erg blij met dit nieuwe bier, vers uit Duitsland nu te koop bij HOPT. 

Ontdek het nieuwe Schneider vaatje

Liefhebbers van Duits bier kennen Schneider's Bayrisch Hell Landbier misschien omdat het al beschikbaar is bij Hopt in flessen van 50 cl. 

Schneider's Bayrisch Hell Landbier is een verfrissende Duitse Pils die  gebrouwen is volgens het Duitse Reinheidsgebot. De familie Schneider brouwt elk van hun bieren te brouwen al generaties lang volgens traditioneel Beiers recept met 100% Beierse ingrediënten!

Bayrisch Hell Landbier heeft een mooie gouden kleur met een fijne witte schuimkraag, zeer moutige aroma's, verfrissende noten en een prettig laag alcoholgehalte van slechts 4,9%.

Zoals gezegd respecteert dit bier het traditionele Reinheitsgebot! Deze Duitse zuiverheidswet dateert van 1516 en werd ingesteld door hertog Willem IV van Beieren. Het vereist brouwen met 3 hoofdingrediënten: water, hop en gerst. Iets later pas werd gist ontdekt en is dit ingrediënt bij de lijst van de 3 andere bouwstenen voor bier gevoegd. Eigenlijk was er bij bier altijd al sprake van gisting, dit was spontane gisting, maar dat wisten mensen niet. Het respecteren van deze brouwwet en van de traditionele recepten van deze brouwerij is een waarborg voor de uitstekende kwaliteit van het bier en alle  grondstoffen.

De geschiedenis van de brouwerij Schneider

De brouwerij werd opgericht door hertog Maximiliaan I, die in Beieren de Witte Brouwerij opende, gespecialiseerd in witbieren (tarwebieren). De tarwebieren verdwenen echter al snel en andere stijlen van laaggistende bieren werden geïntroduceerd. gelukkig was er een familie, de Schneiders, die zeer geïnteresseerd  was in tarwebieren en besloot de productie van deze bierstijl over te nemen. Van vader op zoon creëerden zij de eerste Schneider Weisse (Weisse is witbier in het Duits) onder de naam Schneider & Sohn Brewery. Brouwers van vader op zoon en van vader op dochter hebben elkaar jaar na jaar opgevolgd. Zij bleven trouw aan het traditionele recept sinds 1928.

De brouwerij heeft ook de bijzonderheid dat zij hop oogst uit het naburige gebied Hallertau en dat de gerst in een veld recht tegenover de brouwerij wordt gezaaid en geoogst. De ingrediënten komen dus direct na de oogst bij de brouwerij waardoor de kwaliteit van de grondstoffen volledig worden gecontroleerd.

Hoe kun je Bayrisch Hell het beste drinken?

Natuurlijk moet het nieuwe Schneider-vat koud worden gedronken! Met de PerfectDraft biertap kun je een zeer koud bier van 3° rechtstreeks uit het vat tappen. Voor een optimale degustatie moet dit Lager worden geserveerd in een Weizen-glas, speciaal ontworpen voor Duitse witte bieren. Het lange, slanke ontwerp helpt om de bruising van het bier wat te beperken en zorgt voor een sprankelende, fris bier.

Het nieuwe Schneider vat kan op elk moment en voor elke gelegenheid worden gedronken. Drink Bayrisch Hell Landbier zeer koud aan het eind van de dag kaas en hartige koekjes en stukjes worst, net na het werk buitens- of binnenshuis! Je kunt het ook bij de maaltijd drinken natuurlijk. Het is een licht bier dat bij vele gerechten past, zoals pasta carbonara, bami goreng of een gehaktschotel met aardappelpuree. 

Ontdek het nieuwe Schneider PerfectDraft vat Bayrisch Hell Landbier hier

Brauerei Schneider is geen onbekende bij HOPT. Wij van HOPT zijn bijzonder dol op hun hele reeks tapbieren. We verkopen diverse exemplaren daarvan op onze site. Ook andere Weissen uit de brouwerij zijn bijzonder goed van smaak en geschikt voor elke gelegenheid.  

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS