Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
12/02/20183 minuten leestijd

Nieuwe producten maart – doe wat lente in je bier!

Het is heerlijk om het niet koud te hebben. Het is heerlijk om niet elke dag op te staan en thuis te komen in het donker. Om het raam niet steeds dicht te hebben. En om niet steeds ijs van mijn voorruit te krabben. Ik geniet er bijzonder van dat mijn vrouw ophoudt om mij te gebruiken als kruik. Maar los van de dingen die ik niet fijn vind aan de winter, zijn er ook veel dingen die ik leuk vind aan de lente.

Robuuste, volle Belgische Quadrupel Ales en krachtige Winter Warmers zijn allemaal mooi en aardig, maar er komt een moment dat je het binnenleven zat bent en je zin krijgt in licht, vers, fris. En om de aankomende lente te vieren, presenteren we een scala van nieuwe aanwinsten uit diverse gerenommeerde brouwerijen uit Europa. We hebben nieuw bier van de Noorse Nogne Ø, Tempest en Cromarty Brewing Companies uit Schotland en van ‘onze’ Kees uit Goes. Daarbovenop komt sensationeel nieuw bier uit Amerika van Westbrook, Evil Twin en AleSmith.

In maart meer daglicht, meer energie, zin om erop uit te gaan en de ramen open te gooien. Maar met vaak nog een gure noorderwind hebben we geen haast om de grote schoonmaak te gaan doen en kiezen we voor Nogne’s bieren “Where the Pepper Grows”, een Belgische Strong Ale met geroosterde zwarte peperkorrels, en “Rhubarb IPA” - een soort rabarber-crumble-in-een-flesje. Over toetjes gesproken, we hebben ook veelbelovende nieuwkomers van Kees Bubberman, de chefkok-tot-meesterbrouwer uit Zeeland. Hazy Sunshine is een rijke IPA met toffeemout en karamel met zoete aardbei. De belofte van een fruitig zomertoetje terwijl dit bier tegelijkertijd opgewassen is tegen de eventuele late nachtvorst.

Met de winter op zijn retour, denk ik aan mijn favoriete scene uit het klassieke kinderboek ‘Wind in de wilgen’ van Kenneth Grahame.

‘Mol had de hele ochtend hard gewerkt en deed de grote schoonmaak in zijn kleine huisje. Eerst met een bezem, daarna met de stofdoek…tot hij stof had in zijn keel en in zijn ogen…en een pijnlijke rug en zere armen.’

Soms moet je het stof blazen van alles dat er ligt sinds september vorig jaar maar echt, je kunt ook te schoon zijn. Zelfs de ijverige Mol had er genoeg van en alles wat hij wilde, was erop uit gaan!

‘Plotseling smeet hij zijn bezem neer, zei ‘Nou moe!’ en ‘Bekijk-het-maar-met-je-grote-schoonmaak!’ en sprong het huis uit….'

Als je een beschutte plek hebt om te zitten - misschien je balkon, je terras of met een beetje geluk, je tuin – drink daar dan eens langzaam een biertje,  in je warme jas met je lentezon op je gezicht. Bijvoorbeeld Joie - Ba Sauternes Farmhouse Ale van brouwerij Westbrook, een frisse en zonnige Saison, vatgerijpt in Sauternes-vaten met grasachtige, kruidige, bloemige hop. Of probeer het nieuwe bier dat Evil Twin samen met de Zweedse Craft Beer-legende Omnipollo heeft gebrouwen: Half & Half Lemonade Iced Tea IPA. Het is misschien een beetje te optimistisch om al een picknick in het park te plannen, maar een frisse citrus-wind :) is soms net wat je nodig hebt om de winterse spinnenwebben en stof weg te blazen.

Als je ook zin hebt om op die eerste zonnige zondag in de lente erop uit te gaan, waarom niet? Je bent misschien niet het type dat de bergen intrekt, waarschijnlijk is er geen enkele heuvel in je nabije omgeving te vinden- maar doe je jas aan en ga erop uit! Als het nog zo koud is, blijf je net lang genoeg buiten om kleur op je wangen te krijgen zonder dat je helemaal verkleumd en ellendig thuiskomt. En het beste deel? Heerlijk thuiskomen na je omzwervingen, met je haar in de war en tintelende voeten, en je zondagse biertje drinken dat nu beter smaakt dan ooit! Als het droog en zonnig is, probeer Modern Helles van Tempest Brewing Company vol frisse mout, of als je iets verwarmends nodig hebt, kun je denken aan een van deze onweerstaanbare Stouts: AleSmith's Speedway Stout - Hawaiian Specialty Blend, of Cromarty Brewing Company's verkwikkende Black Hop Down, een Black IPA.

Ongeacht het weer, en welk bier je ook kiest, je beleeft een topmoment!

Veel wandelplezier!

 

Nico

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS