Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
14/02/20183 minuten leestijd

Saint Patrick's Day - Groot, Groen en ontegenzeglijk Iers

Stel je voor: Fifth Avenue, New York City, 17 maart 2011 - Saint Patrick's Day. Ik was in de stad om wat rond te kijken na een bezoek aan vrienden in Boston – dat was trouwens als een afgebroken stukje Europa dat aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is terechtgekomen - en Rhode Island, waar het werkelijk de HELE tijd regent. Ik was daarmee zo dichtbij de City that Never Sleeps, dat ik het niet kon laten om deze stad in te gaan.

Dus hier stond ik in mijn eentje op de hoek van 5th Street en W12th Street, met de boeddhistische tempel iets verderop, in een groene vlaggenzee, klavertjes, ‘leprechaun’kostuums en rossige nepbaardjes. Tot dan waren er twee dingen die me opvallen aan NYC, ten eerste dat het ZO groot is. Ik bedoel echt GROOT.  Ik bedoel G.R.O.O.T. Toen mensen me later vroegen, ‘wat heb je gedaan in New York?’ dan antwoordde ik – en dit is de zuivere waarheid- ‘ik liep vijf dagen rond met mijn hoofd achterover, mompelend “Wauw, wat GROOT!” - Oh, en ik ging naar een aantal geweldige bars, en dronk wat geweldig Craft Beer, maar ik zal je daar nog een keer over vertellen.’

Het tweede dat me verraste, is dat iedereen Iers is. Of op zijn minst één dag per jaar, is heel New York Iers. Er waren mensen van elke etnische groep of religie, er waren Ieren met een tulband, met een boerka, zwart wit of geel, bovenop telefooncabines en sommigen hangend aan lantaarnpalen. Allemaal, zonder uitzondering, gekleed in heldergroen en allemaal samen om hun “Iersheid” te vieren en om plezier te hebben. Samen.

“Bier is een geweldige manier om mensen samen te brengen”

Bier is ook hier een geweldige manier om mensen samen te brengen - niet in de laatste plaats dankzij het meest Ierse van alle Ierse bieren, Guinness. De Ierse cultuur en Guinness raakten zelfs zo verweven door alle reclame van brouwerij Saint James Gate dat deze happening in sommige kringen bekend werd als Saint Guinness Day. Geweldig toch?

het meest Ierse van alle Ierse bieren, Guinness

Maar er is zoveel meer aan St Patrick's Day dan het drinken van veel Guinness Stout. Het verhaal gaat dat St Patrick een aantal wonderen deed, zoals het verjagen van slangen – en er zijn inderdaad tot op vandaag de dag geen slangen – en hij plantte zijn stok in de grond die uitgroeide tot een boom. Tegenwoordig weten veel mensen wel dat er op 17 maart een feest is rondom de patroonheilige van dit smaragdgroene eiland. En dat hij Guinness dronk. Waarschijnlijk.

De revolutie van het speciaalbier is ook bezig in Ierland, met ambachtelijke brouwerijen die opduiken van County Cork tot Kildare, en van Waterford tot Sligo, elk met een eigen speciale draai bij het brouwen van speciaalbieren.

Mocht je jouw eigen St Patricks Day- feestje plannen, dan hebben we hier wat tips:

"Er is meer Iers bier dan alleen Guinness Stout"

Er is meer bier in Ierland dan alleen Guinness Stout. De brouwerij die ooit beroemd werd om het ‘zwarte goedje’ heeft nu een heel scala andere biertjes gebrouwen waaronder de moutige en robuuste Dublin Porter en Hop House 13, een weergaloze Lager vol bloemige hop die totaal anders is dan de klassieke Guinness bieren. En voor de puristen is er de Stout die alle andere Stouten te boven gaat,  Guinness Special Export.

We hebben ook bier van the Carlow Brewing Company, ook wel bekend als O’Hara’s brewery, een brouwerij in het zuiden van Ierland, in de ‘Barrow valley’ waar veel mout en hop groeit. Hier worden klassieke Stouts gebrouwen, zoals het paradepaardje Leann Foláin Stout maar ook moderne Amber biertjes, IPA’s en natuurlijk Celtic Wheat Beer; Curim American Pale Ale.

Dus waar je ook bent en waar je ook vandaan komt, grijp de gelegenheid en vier St Patrick’s Day met een enkele goedgekozen Ierse bieren….

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS