Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
11/10/20212 minuten leestijd

Zo haal je alles uit kerst 2021

Het huis versieren met lichtjes, een uitgedoste kerstboom met een berg cadeautjes eronder, samenkomen met je familie en een groot feestmaal met lekkere drankjes op tafel. Dat is toch waar de meeste mensen aan denken bij kerst? Weet je ook waarom we kerst vieren? Waar komt deze gezellige traditie vandaan en welke cadeaus ga je dit jaar geven? Lees het in deze blog.

Wat is kerst?

Jaarlijks op 25 en 26 december komen families bij elkaar om kerst te vieren. Dit is van oorsprong een christelijk feest. De christenen vieren de geboorte van Jezus Christus die naar de aarde kwam om mensen te verlossen van hun zonden. Toch is het niet duidelijk of de oorsprong van kerst daar ook daadwerkelijk vandaan komt. Zo vieren de Germanen eind december namelijk het keerpunt van het licht en de afsluiting van de langste nacht, terwijl de Romeinen de god van de landbouw en het uitgezaaide graan vieren. Waar kerst dus echt vandaan komt blijft een vraagteken, maar één ding staat bij dit feest centraal: het vieren van nieuw leven. Hier komt een hoop gezelligheid en lekker eten en drinken bij kijken. 

Eten en drinken tijdens de kerst

Een belangrijk onderdeel van kerst vieren is uitgebreid tafelen. Dit begint al vroeg op de dag met bijvoorbeeld een kerststol of kerstkransje. Vervolgens zijn tijdens het kerstdiner de kalkoen of rollade in vele huishoudens terug te vinden op tafel. Bij al deze gezelligheid hoort een lekker drankje. Een heerlijk biertje is hartstikke geschikt om dat extraatje toe te voegen aan jouw kerstdiner. Ga bijvoorbeeld voor de Hirond’Ale #3.0, een blond biertje dat lichtjes gekoeld uitstekend past als aperitief. De Pauwel Kwak is bij de avondmaaltijd een mooie tegenstander van wijn. Dit amberkleurige biertje, met een hoog alcoholpercentage, past perfect bij de koude, winterse dagen en een lekker kerstdiner.

Wist je dat in Zweden de Polka aan kleine kinderen werd gegevens tijdens de kerkdienst? Misschien beter om daar toch nog wat jaartjes mee te wachten. Wil jij alvast biertjes uitkiezen voor tijdens kerst 2021? Kijk dan eens naar onze diverse kerstbiertjes die jouw kerstdiner een waar spektakel maken. 

Maak kerst compleet met Beery Christmas

Ben je naast een fan van kerst ook een enorme fan van bier? Dan heeft HOPT voor jou de ideale oplossing om dit te combineren. Beery Christmas is een adventskalender waarbij je van 1 tot en met 24 december elke dag een vakje met daarin een ambachtelijke verrassing open maakt. Goed excuus nodig om deze adventskalender cadeau te geven of op je verlanglijstje te zetten? Sinterklaas staat binnenkort weer voor de deur, het perfecte moment! Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Beery Christmas en wat je van deze adventskalender kan verwachten.

Beery Christmas

Tip van de dag: Wil jij jouw eigen kerstbier brouwen om te serveren tijdens het kerstdiner? Bekijk dan eens het complete kerstbier pakket voor beginners of voor experts. Begin eerdaags alvast met brouwen, dan ben je verzekerd van een heerlijk biertje waar je vrienden en familie mee kunt verrassen. Liever nu al een overheerlijk kerstbier openen? Bekijk het uitgebreide assortiment donkere bieren en kerstbieren bij HOPT. Ook voor alle cadeaupakketten zit je bij HOPT aan het juiste adres. Proost en Beery Christmas to you! 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS